mandag 30. november 2009

Flere ønsker...

Denne puta bare MÅ ligge under treet!!!! :) Jeg har funnet en hel del til jule-ønskelisten min på nettbutikken Lobelia.no. Her er noen av ønskene.....Denne lampen ligner på den jeg prøver å finne....og finner jeg den ikke, kan jeg gjerne få denne til jul ;) fnis....

Se så fin lampen er!!!

Og så ta jeg to av denne baderomsmatten :)Denne badematten hadde gjort seg veldig bra på badegulvet vårt......og det er en høyst stor grunn til at jeg overhode aldri har lagt ut bilder fra badet vårt....og det er fordi det er grøsselig stygt :) Hmmmm....neida...det er ikke SÅ ille....men jeg får meg IKKE til å kalle det fint!!! Bare glem det!! Men det er i hvert fall bedre enn det var da jeg flyttet inn. For da var det spy-grønt både på vegger og på gulv. Taket var gult, og det var også furu-interiøret!!! Gult gult gult...æsj....men jeg har gjort mitt beste, med de midlene vi hadde. Nå er i hvert fall alle vegger,og tak, helt hvite. Nytt baderomsinteriør i mørkt tre, og stor hvit porselensvask. Men de grønne flisene på gulvet....ja de lever enda....mot min vilje....men en dag...........jeg drømmer meg bort......ja da.....da blir de grå :)
Men i mellomtiden, tar jeg gjerne to av disse bademattene for å gjemme de grønne flisene bort så godt det lar seg gjøre.....;)

Se denne lekre 'gamle' klokken.....ååå...jeg ønsker meg....
Denne boken er det mange interiørbloggere som kjenner igjen....Den heter 'Romantiska hem, og inspiration i vitt'. Og jeg vil være med i klubben :)Romantisk sengetøy....mmmm....vil ha....


Hvis jeg får bare EN av disse tingene til jul, så blir jeg lykkelig ;)

Håper dere koser dere der ute i bloggeland!!

Klemmer fra
søndag 29. november 2009

Adventskrans eller adventsstake?

Etter at jeg hadde tenkt litt på dette her med adventsstake, fikk jeg litt ekstra energi til å sette igang et prosjekt :) Så jeg samlet sammen alt jeg har av 'lage-ting'. Kvister jeg samlet før jeg hadde julebord med 'jentan', kongler jeg har plukket i Sande med min venninne K, og forskjellige blonder osv.

Julekulene (hjertene) har jeg kjøpt på Mols...Og selvfølgelig 'Julegleder'.Et hefte jeg har skrevet om i et tidligere innlegg :) Jeg tror dette heftet også finnes som bok, men jeg kjøpte det som hefte på Ultra for ikke så lenge siden.

I dette heftet er det en lysekrone som er så fin...
Så da tenkte jeg at jeg skulle prøve å lage noe lignende :)


Sånn så det ut på bordet når jeg lot kreativiteten få fritt spillerom :)

Og jeg skulle også egentlig ha sydd litt, men jeg ville sy med rød tråd, og det hadde jeg ikke. Så jeg har i hvert fall klippet ferdig hjerter og tall og alt!!

Men jeg har ikke noe sted å henge opp en sånn krans. Og jeg trenger å finne noen sånne lysholdere som dere ser på bildet fra heftet. Er det noen som vet hvor jeg kan få kjøpt sånne? Plis gi meg noen tips! For i mellomtida får den bare henge på veggen.....uten lys..... og da har jeg jo ikke noen adventsstake allikevel!!! Hjelp!! ;)
Disse hjertene skal få henge i midten av kransen. Hvis ikke jeg finner lyseholdere da..:) for da skal de henge fra kransen, sånn som de gjør i heftet.

Tips meg gjerne om nettbutikker som har lysholdere, eller om dere har sett de i en butikk. Jeg vil gjerne vite det uansett, for reiser så mye med jobben, at jeg ser ikke bort ifra at jeg kan besøke både butikker her på Østlandet, på Sørlandet og på Vestlandet :)

Tips meg!!


Ett lys skal brenne....

Tenn lys.....ett lys skal brenne....for denne lille joooord......

Den blanke himmelstjerne....der vi og aaaalle booor....

Må alle dele håpet......så gode ting kan skjeeeee...

Må jord og himmel møtes......ett lys er tent for deeeet....


I dag tenner vi ETT lys....

Tro det eller ei.....men jeg er en interiørblogger som ikke har en advents-stake!!!!! Jepp jepp jepp!!! Kan dere TRO det???? Jeg er en sjelden rase tror jeg.... Fnis....

Og er et ikke litt for sent å kjøpe seg en nå? Hva mener dere? Nå er jo første søndag i advent i dag, så jeg tenner det ene lyset jeg har..he he....

Jeg hadde egentlig tenkt å lage min egen adventsstake, men jeg har bare ikke nok timer i døgnet :) som jeg har presisert her tidligere. Og det ble med tanken..... Men det frister veldig å kjøpe en altså....men føler det er for sent...Hmmmmm ..... tenke.....tenke......ferdig tenkt!!!!! Jeg kjøper en!!!!! :)

Ville også bare vise noen nydelige bilder av Amaryllisene mine..

Jeg syns de er helt nydelige......  tenke.........hvor lenge blomstrer de egentlig?...tenke......Vil de blomstre til julaften tro?..... Noen som vet?

Ha en nydelig advents Søndag alle sammen....

Og takk for hyggelige kommentarer!! Er sååå hyggelig i vinter mørket...
tirsdag 24. november 2009

Den som venter på noe godt...

Oi da.....

Det gikk noen dager før jeg fikk laget et nytt innlegg. Og det har seg sånn fordi jeg rett og slett ikke har nok timer i døgnet!!

Noen fler som gjerne skulle hatt 28 timer i døgnet, 8 dager i uken, og 8 ferieuker?....;) fnis....

Da hadde jeg i det minste hatt litt mer tid til blogging og prosjekter...

Denne uken er jeg både i Bergen og Stavanger med jobben, men jeg har omtrent ikke tid til å sette storetåen utenfor hotellrommet engang...... Og det skulle tatt seg ut om bare storetåa mi var på vandring rundt i Bergen sentrum...hi hi....Eneste levende beboer i pepperkakebyen...fnis....

Men selv om jeg jobber mye, har jeg tid til å drømme litt om hva jeg ønsker meg til jul! (Selvfølgelig).

Dere som har fulgt med tidligere, vet at jeg er på leting etter en helt spesiell lampe, som jeg har sett i interiørbladet Lev Landlig.
Og nå har jeg faktisk sendt mail til dette bladet, og spurt de om hjelp til å finne lampen min :) Og de er på leting for meg...Helt topp!!

Men i mellomtiden kan jeg jo liksom helt tilfeldig nevne at jeg også godt kunne tenke meg denne lampen fra Ikea....som ligner litt... :)
Gjerne to...faktisk......haha...

Nå er snart nattbordene mine ferdig hvite, så jeg har begynt å glede meg til vi skal kjøpe ny seng.... Bare vent å se.....bildene kommer snart...

Den som venter på noe godt.....vet dere...........En sånn en vil jeg ha......(siden min kjære lider av 'har ikke tid til å finne gammel seng, og pusse den opp-syndromet'). Jeg skulle jo egentlig tatt en skikkelig runde på loppis, og på bruktbutikker osv, men han har bare ikke tålmodighet til å vente......Da sier har bare at vi kan beholde den gamle...og det vil jeg jo IKKE!!! :) Så for å få hvit seng, må jeg nesten bare gi etter for IKEA, men jeg er ikke såå trist for det..tji hi...

Og sammen med det nye sengesettet som jeg også 'får' til jul (håper jeg) kommer det til å bli riktig så fint!

Så hold ut alle sammen.....(hi hi) det er ikke så lenge til neste innlegg....så hold ut.....(ha ha ha) ;)

Hilsentorsdag 19. november 2009

Er det en kalender..?

I dag hadde jeg fri fra jobben fordi vi kommer til å jobbe i helgen i stedet :) Og når jeg satt å leste på bloggene deres i går, fant jeg en nydelig fil de fer kalender hos Wallas Verden- brukt på ny . Og i dag var jeg innom henne og hentet den :)


Den er jo helt nydelig!!

Til -og fra- lappene lagde jeg selv på juleverkstedet med 'jentan'. Men de passet jo veldig fint her da. Så de får henge der frem til pakkene skal på :)Det finnes en kalender uten hjertene også, men det måtte bare bli denne!!

Se også de nydelige englene jeg fikk av mine tidligere annsatte, da jeg sluttet som sjef i min forrige jobb!! De henger fremme hver jul!


Jeg har faktisk fått min kjære med på å lage en felles julekalender!! Jepp!!! Det er helt sant! Vi skal lage 12 pakker hver, og åpne annehver dag. Men tenk så lett det er for han å kjøpe smådill til meg da!! Det er jo bare å gå inn på nærmeste interiørbutikk, f.eks Mols, og finne alle gavene! Mens jeg!!! Hva skal jeg gjøre...? Han er ikke no særlig glad i sjokolade eller godterier....og han liker jo ikke dilleting.... Hva skal jeg kjøpe...hmmmm.... Tar gjerne imot tips altså!! Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne engang! :) Ønsk meg lykke til :)

Men denne 'kalenderen' er så fin, at jeg kommer til å bruke den hele året jeg! hi hi.. Denne kan jeg henge smykker på, og bilder, og kort, og alle mulige rare ting....Tenker nok den skal brukes utenom advent også. Så er det da egentlig en kalender? ;)


By the way.....håper han går innom Mols forresten.....fnis......Da vil i hvert fall jeg glede meg til å åpne kalender-gave!! Oh yess!!

Kos å høre fra dere!!

Klem fra


På ønskelisten....

Er det lov å legge ut ønskelisten sin til jul her på bloggen...? :) I tilfelle noen i familien tar en titt, eller for eksempel min kjære....  ;)

Ikke at min kjære egentlig trenger en sånn liste, for hver gang jeg kommer over noe fint, bare MÅ jeg vise det til han, og ønske meg det :) Stakkars, han blir redd hver gang jeg nevner interiør.....ha ha  :) han er ikke i nærheten av å være interessert i interiør engang :) hvis ikke det er båt-interiør da....da er han veldig interessert!! Og det gjør ikke noe, for jeg elsker å være i båt, så det at han gjør det fint der, er bare supert!!

Men her kommer allikevel noen ønsker da....fnis....

Noen bøker som står på listen:


Inred och dekorera ljust och lantligt. Denne ser jo bare nydelig ut!!

Shabby chic interiors, My rooms, treasures and trinkets, av Rachel Ashwell


 White on white, Creating elegant rooms with shades of white, av Stephanie Hoppen.


French home, av Hilery Robertson, Claire Richardson, and Josephine Ryan.


Creating a new old house, av Erik Kvalsvik og Russel Versaci
Alle disse bøkene kan fåes kjøpt på capris.no


Dette er et par av bøkene jeg ønsker meg :) Det er et par andre fine bøker jeg også ønsker meg, men jeg finner ikke noe bilde av de....men det kommer nok, når jeg finner de :)

Ellers så fant jeg ut et par ting jeg trenger til å servere middag til gjester. Dette fant jeg selvfølgelig ut når jeg hadde jentene her på julebord, og en av de tingene er severingsbestikk. Sånne som man tar salat med, eller kjøtt eller hva det nå måtte være... Og de må være litt 'romantiske'. Selvfølgelig :)

Fra jeg var liten, fikk jeg teskjeer i sølv fra min farmor til alle bursdager og til jul. Kanskje ikke så gøy da jeg var 10 år, men nå er jeg glad for det. Og det mønsteret jeg valgte ut da jeg var liten var 'opphøyet rose'. Og det er jeg kjempeglad for i dag!! Men et stort salatbestikk i sølv, i opphøyet rose ville kostet en formue. Men det går ann å ønske seg i 'jukse-sølv' :)

Og så ønsker jeg meg dekketallerkener i sølv....
Og en liten glassmugge,romantisk selvfølgelig, til rød saus til riskremen.
Og en stor glassbolle(trenger jeg å si romantisk?) til å ha selve riskremen i... hi hi....


Så ønsker jeg meg helt hvitt sengetøy også! Kanskje med noen blonder eller monogram. To putetrekk, og to sengetrekk i str 140 x 220.

Mega Paisly sengesett fra Kid f.eks...


Helt nydelig!! :)

Har masse mer på ønskelisten, men det kommer etter hvert :) Jeg skal nok klare å grave opp noen fine bilder ja...

Ha en deilig kveld!!!

 Noen som gleder seg til jul?

JAAAAAA!!!!.....jeg vet ikke om jeg har nevnt det...men jeg gleder meg til jul!! :) Veldig!!! Det eneste skåret i gleden, er at jeg ikke skal være sammen med min kjære denne julen. Han drar til Bergen, hjem til ho mor. Og jeg drar til Kr.sand......hjem til min mor ;) hi hi...

Men det er noe jeg har valgt selv desverre.... for jeg er så veldig opptatt av tradisjoner, og tror ikke jeg kunne klart en jul uten de :) Det er akkurat som om det ikke hadde blitt noen jul da....Er det noen som føler det samme som meg?

Kanskje det er flere der ute som også er opptatt av tradisjoner..? I så fall blir jeg veldig glad hvis noen vil tipse meg om hva slags koselige tradisjoner dere har.

Jeg er i hvert fall avhengig av Christiansands Bryggeri julebrus....hvis det er noen som enda ikke har fått med seg det...fnis.... Og så pleier min mor og jeg å lage hjemmelaget julemarsipan, dyppet i sjokolade med valnøtt på toppen...Mmmmmmm....Den beste marsipanen som finnes!! Og derfor er en av mine juletradisjoner, å sitte i pysjen, på sofaen i stua, med Tre nøtter til askepott på tv'en, og sammen med julemarsipanen, et stooort glass med julebrus...  Det blir ikke jul uten :)


Fra Tre nøtter til Askepott


Ellers så spiser vi grøt sånn i 14 tiden, og så drar vi i kirken til julegudstjeneste... det er vel kanskje den eneste gangen jeg er i kirken i året, men det hører liksom med syns jeg :) Selv om jeg kveler noen gjesp i løpet av gudstjenesten da....hyssj...ikke si det for høyt.... ;)

Vi spiser pinnekjøtt og kålerabistappe litt senere på kvelden, og så åpner vi gavene. Og siden vi er så stappmette etter pinnekjøttet, så spiser vi desserten riskrem når vi har åpnet gavene...


Apropos gaver...har dere sett denne nydelige serviettholderen? Jeg har vist den før, men den er bare så nydelig. Jeg fikk den i gave fra en av mine venninner på jente-julebordet :)
Den står på hedersplassen i stua...Tusen takk R for den nydelige gaven!!

Og for flere bilder fra julebordet, klikk HER

Og takk til dere alle som titter innom bloggen min. Det er så hyggelig!!


Klem fra  

onsdag 18. november 2009

Endelig!!!

Nå kan jeg endelig legge ut bilder av det siste teppet jeg har heklet!! :) Jeg har jo lovet mine venninner at de skal få babyteppe når de blir mamma, og nå har en av mine beste venninner endelig blitt mamma :) Det ventet hun lenge på,og for bare få dager siden fødte hun en frisk liten gutt :)

Teppet var jeg ferdig med for lenge siden, men jeg kunne jo ikke legge ut bilder, for da hadde det jo ikke vært noen overraskelse for G når hun fikk det!!.... Men her kommer bildene!!!
Teppet måler ca 100 cm x 90 cm :) Og det ble ganske fint syns jeg.... Men det var et mareritt å lage det, for det var så utroooolig mange løse tråder som skulle festes, at jeg nesten finn fnatt!!! ha ha... Men det var verdt det! Jeg tror G ble veldig glad, og det er jo litt mer spesielt å få en hjemmelagd gave, enn en 'ferdig-kjøpt' en :o)

(Hvis noen lurer, så har jeg brukt Lerke- garn, som er en blanding av merino ull og bomull).

Nå holder jeg på med et nytt prosjekt, som kanskje skal bli en julegave, så det kan jeg heller ikke legge ut bilder av :) Det betyr ikke at det er et nytt teppe altså... :)

Håper dere har en strålende god onsdags kveld alle sammen!!  Så herlig at dere er der ute alle sammen, og titter innom bloggen min av og til...det er koselig å tenke på...... :)

Klem framandag 16. november 2009

Vi har flyttet!!

Inn i snikkaboden!!!

Det føles nesten sånn i hvert fall.... for både jeg og KS har vært så mange timer i den snikkaboden at jeg nesten føler jeg har grodd fast der.. men det er jo koselig da....og nå har KS ryddet så fint der inne nå..mens jeg har både lakket og malt :) Jeg holder fremdeles på med nattbordene mine, og nå er det et lag med lakk som står å tørker. Så er det bare å feste knotter, og sette de på soverommet. Håper jeg får min kjære med på å kjøpe ny seng, nå når nattbordene er så fine blitt :)

Nå nyter jeg bare sofakroken min, med tekoppen i hånda, og pc'en på fanget.....mmmmm...koselig :) Nå skal jeg inn å titte på alle de fine bloggene deres!!

Her er noen nydelige roser til alle dere der ute som titter innom :) Fordi du fortjener det!!  ;) hi hi

Ha en god mandags kveld alle sammen!!

søndag 15. november 2009

Julebord og hææærlige jentår.....

Jepp!!! Årets første julebord gikk av stabelen Fredag den 13....grøss.....neida :) Ingenting gikk galt :)

Eh....eller.....hm.. det var jo én ting som gikk galt da :)  Det skal sies at på menyen stod pinnekjøtt med poteter, kålerabistappe og baconsurr. Og til dessert hadde vi riskrem og rød saus....presis det vi i alle år har hatt til julemiddag hjemme hos mine foreldre :) Men midt i middagslagingen, med alle bluss på komfyren i sving....så går strømmen!!!! I hvert fall en sikring... ;)....... ha ha...men NEI....jeg lo ikke akkurat da altså!!! ÅÅÅ NEI.....litt, ganske, mye,veldig,ekstremt stressa som jeg var akkurat da...gikk jeg ut for å sjekke sikringsskapet...og ja....jeg visste hvor det var :) .....og jeg så ikke noen sikringer som hadde 'poppet' ut....og ja...vi har sånne gamle sikringer...huff....men lyset...og dermed komfyren...var dødt...så jeg måtte ut i bilen igjen...( etter allerede 2 turer til butikken og tilbake pga ting jeg hadde glemt å kjøpe)...og på nærmeste butikk....men tror du de hadde der?!!! nei!!! og ikke på den andre butikken jeg kom til heller!!!! jeg måtte på 3 forskjellige butikker før jeg fant riktige sikringer!! Men heldigvis virket de, og komfyren våknet til live igjen!!! jippi!!!!!!

Middagen ble mot alle odds ferdig...og den smakte nydelig om jeg må si det selv :) Ha ha...

Her er bilder av både middagen og bordet...Ta daaa!!!

Ser dere den fine serviettholderen nærmest på bordet? Den fikk jeg av min gode venninne R da hun kom. Den er bare helt nydelig...bare se her...Fantastisk fin!!

Og jeg hadde bedt 'damene' om å ta med seg det de hadde i skapet av forskjellige duppedingser til juleverksted....og det ble en pen samling... :) vi konsentrerte oss om å lage julekort og til-og fra-lapper :) Nå har jeg ikke bilder av alle kortene, for jeg må innrømme at etter et par glass rødvin så glemte jeg kameraet helt bort :) men jeg fikk tatt noen bilder da vi begynte, og har i dag...dagen derpå....tatt noen bilder av de kortene jeg laget i det minste...Her er 'jentan' in action!!!Og så noen søte til -og fra lapper..
Noen av de ble riktig søte... hi hi..Og en fyrstikkeske fikk ny drakt :)

Og når man har julebord....da bestiller man snø... hi hi.... og jeg fikk faktisk snø også!!! Jepp jepp!! Det var utrolig koselig...og jeg tente lyktene min ute på terassen...Litt 'blurry' bilde...men se så koselig!!!!

Vi hadde det utrolig koselig, og dette må bli en ny tradisjon :)

Ha en deilig helg alle sammen!!!

Klem fra