fredag 30. oktober 2009

Vente te freddan!

Snakk om å få sagt det!! :) Det er akkurat det vi må! Vente te freddan altså. Jaja...nå snakker jeg ikke om det kanskje noen tror jeg snakker om...(f.eks norvegia reklame...haha) neida, jeg snakker om sofakosen på Fredags kveld!! Jepp jepp jepp..... Det er nettopp det jeg gjør nå....sitter i sofaen min med tekoppen min, og scrap-boka mi :)Sofaen min...

Jeg kom nemlig på en genial ting her om dagen da jeg ryddet på soverommet. Jeg hadde nemlig en ganske stor samling av interiørblader som Vakre hjem og interiør, bolig 123 og bolig pluss osv. Og jeg har ikke plass til å ta vare på alle heller!! Men det står så mange kule nettsider, og så mange gode tips i disse bladene, at jeg ikke ville kaste de heller... så da reiste jeg sporenstreks ned på den nærmeste bokhandelen og kjøpte meg en notatbok. Og så har jeg dekorert den, og trekt den i stoff. Så gikk jeg løs på bladene mine med glupske øyne!! :) Og jeg rev ut og klippet ut i hjertens lyst. Og så 'scrapper' jeg alt inn i boka mi, så jeg har alle de gode tipsene til en senere anledning....(som f eks når vi bygger drømmeuset vårt). Og vips så hadde jeg alt på ett sted, og kunne kvitte meg med bladene.'Scrap-boka' mi..Og tekoppen min..


Og litt flere bilder:Bilder fra scrap-boka...


Jeg prøver å holde en tema-farge på hver side, så det ser litt delikat ut :)

well ladies...(for jeg tror ikke det er så altfor mange menn på bloggen min)

Ha en strålende helg !!!Nyt litt hverdags-luksus

Klem fratorsdag 29. oktober 2009

Nydelig inspirasjon fra Zanz


 Jeg vet ikke åssen det er med dere, men her kan jeg flytte inn!!!! Når jeg kommer i sånne butikker som dette, så har jeg ikke lyst til å gå. Akkurat som om jeg tror den forsvinner med det samme jeg går ut av døra, og det tør jeg ikke ta sjangsen på....så da blir jeg..... ha ha. Stakkars min kjære når jeg er i den 'tilstanden'... Han blir livredd for at jeg skal gå helt amok, og kjøpe alt sammen! Ikke at jeg har råd til det akkurat, og ikke at jeg har lyst til det heller...men det er bare så koselig å titte!!! ( og hadde det ikke vært for at han er så livredd, så hadde jeg kanskje gått amok også..... hmmmm...... we will never know....) Og så får noen få utvalgte ting få lov å være med meg hjem, og lyse opp tilværelsen min med sin eksistens....
Her er noen bilder fra butikken...
Alle disse bildene kommer fra butikken Zanz i Lillestrøm. Er de ikke nydelige?!! Jeg skal prøve å få til å linke til butikken deres, men jeg er så ny på dette her, at jeg ikke er helt sikker på åssen æ gjør det :) I allefall: Alle må ta en tur innom denne nydelige butikken i Storgata 5b i Lillestrøm!!!

Håper alle sammen der ute i blogge-land har en strålende dag!!!

Som alltid er jeg på farten, og her er noen fine bilder fra hvor jeg er i dag: nemlig Haugesund!!

(bilde fra Wikipedia)Det siste bildet er tatt 6 Mars, 1934, av fotograf Anders Beer Wilse ( 1865-1949), og viser Haugesunds maritime bakgrunn....nydelig med sånne gamle bilder...

Jeg hadde desverre ikke med meg mitt eget kamera, da jeg endelig har fått nytt batteri i speilrefleks kameraet vårt!! Det er litt for stort til å ta med meg på jobbreiser :) Men bare vent, jeg skal nok knipse bilder etter hvert skal dere se :)

Ha en strååålende dag alle sammen!!


fredag 23. oktober 2009

Super woman!!!!

Er det bare meg, eller skal alle være super woman om dagen? Misforstå meg rett, men jeg begynner å miste troen på at jeg er den superwoman jeg 'trodde' jeg var... :) ( nå kick'er snill pike syndromet inn vett du)


Jeg har en jobb som driver meg hit og dit som en pingpong ball over dette vide, langstrakte land, og jeg blir til tider desorientert om hvor jeg er hen, og hvilken uke det er, og faktisk hvilken dag det er...? Jeg planlegger alltid 1-3 uker frem i tid, hva jeg skal gjøre, og hvor jeg skal reise, og så plutselig så går ukene i en stor miksmaster, og jeg vet ikke hvor jeg er, eller hva jeg gjør :) ha ha.. Ikke at det er så morsomt der og da altså, men jeg skulle ønske jeg kunne se mitt eget ansiktsuttrykk når jeg plutselig stopper opp, og skjønner at jeg er i Stavanger, og ikke i Bergen. Og jeg har kjørt meg helt vill, for jeg er en sørlending uten retningssans, og aner ikke hvor jeg skal, eller hvem jeg skal besøke! Jeg tror jeg hadde dødd av latter!! Æ må jo se latterlig ut!! :)


Jeg har blitt fortalt at jeg har 1001 ansikter....  i den forstand at jeg lager så mye grimaser når jeg gestikulerer!! Eller når jeg ser på TV!!! Noen andre som har samme greia? Jeg lever meg så inn i den filmen, eller tv-serien, at ansiktet mitt gjenspeiler hva jeg ser på....

f.eks: hvis jeg ser på noe trist på tv, lager jeg ,uten at jeg legger merke til det selv, dådyrøyne, og ser ut som om jeg skal begynne å gråte!! ha ha.. eller hvis det er noe morsomt, så gliser jeg fra øre til øre.... Og jeg legger ikke merke til det før min samboer ler av meg,og påpeker at jeg ser morsom ut!! hi hi..

Og når man reiser mye i jobben, og endelig kommer hjem, så skal man både ditten og datten!!! 'Ditten' kan for eks være vasking av kjøkken, stue og bad, mens 'Datten' kan være å brette klær som er tørre så det blir plass til å henge opp det som er vått i vaskemaskina! Og ikke nok med det; jeg har jo alle prosjektene mine jeg må bli ferdig med også!!!

Jeg må innrømme at jeg legger meg i støvet for dere mammaer der ute som klarer alt dette her, med 3 barn, og i tillegg har et strøkent hjem,og ser ut som Audrey Hepburn i Breakfast at Tiffanys :)  Tar hatten av!!!!!


Jeg vil bli som dere!! :)
Nå har jeg ingen barn selv enda, men jeg må innrømme at jeg har nok med meg selv enn så lenge :) Og får jeg flere venninner som blir mammaer nå, så kommer fingrene mine til å bli numne!! :) Jeg har nemlig lovet alle venninnene mine å hekle baby-tepper til de som får baby :) og det har blitt et par nå:Har laget ett til, men kan ikke legge det ut her enda, fordi det skal være en overraskelse til en venninne som har termin nå den 28 okt!! Spennende!! Jeg skal legge ut bilder av det siste teppet etter at hun har fått det :)

Ellers så får alle dere super-women out there passe på dere selv, og tillate dere selv å kose dere litt innimellom!! Sett pris på de små ting her i livet....som f.eks perler fra Tiffany's........;o)


mandag 19. oktober 2009

Havet......Har jeg nevnt at jeg er en kreativ sjel....? Tji hi :) Jeg må innrømme at jeg bare kaster meg uti ting, og prøver og prøver. Og jeg har lenge vært glad i å male! Selv om jeg ikke er flink, så syns jeg det er så gøy. Og siden jeg alltid maler abstrakt, så vet jeg aldri hva jeg ender opp med!! :) Jeg vet som regel bare hvilke farger jeg skal gå ut ifra. Her har jeg klattet og dryppet meg til dette resultatet:


'Havet'

Grunnen til at dette heter havet, er at jeg har malt et bilde av havet under dette, men jeg var ikke noe fornøyd, så jeg malte over! :) Men bildet minner likevel litt om sjøsprøyt, så det ble hetende 'Havet'.
Dette bildet har et navn som du såvidt kan skimte i bildet... Jeg har nemlig brukt et lerret som var malt på tidligere.........unnskyld igjen S, hvis du leser dette...  :)

Min kjære kjøpte to bilder av en venninne, som hun malte til han. Men etter at jeg flyttet inn, så ble tilfeldigvis hele leiligheten endret... ha ha...så da passet ikke bildene inn lenger..!!! Huff og huff!!!! Men det skal jo sies at bildene uansett ikke hadde blitt brukt, og at min kjære hadde mest sannsynlig  kastet dem. Og det var derfor jeg tenkte jeg kunne bruke lerretene :) Men jeg har litt dårlig samvittighet... Unnskyld altså! :)

Men i hvertfall: det stod nemlig min kjæres navn på dette lerretet, så selv om jeg malte over, så skinner det gjennom. Og jeg kom til det, at jeg syns det er skikkelig kult! Så derfor heter bare bildet  'A........'  :)

Jeg har malt en del bilder...men de fleste av de står i boden  :(  det var det derre med å ikke bo i en stor villa med mye veggplass da... ;)

Jeg er født og oppvokst (mer eller mindre) i båt, og har alltid bodd ved sjøen. Så det er naturlig at havet, og det maritime er noe som taler til meg. Og jeg elsker litt blå-grått inn i alt det hvite. Jeg har plukket mye rekved opp igjennom mine somre  på øyene, og jeg har planer om å lage både det ene og det andre ut av dette... bare vent å se... ;)

Til dere nye besøkende... :)

Hvis det er noen som tror at de ser litt syner nå når de siste innleggene mine ligger på to forskjellige blogger, så frykt ikke :) Jeg har flyttet noen av de siste innleggene fra min gamle blogg, som er interiør relaterte, over hit, så loppis-funnene mine kan komme til sin rett :)

Hvis det er noen som har lyst til å besøke min gamle blogg, så er adr http://www.frokenfrisk.blogg.no/ 

Der vil det fremover være liten aktivitet..... Men fortvil ikke, for det kommer ikke til å være stille på denne bloggen!! :)

Følg mine sprell videre...

Ha en strååålende god dag videre alle sammen!!

søndag 18. oktober 2009

Notting Hill Bill....

(dette innlegget ble opprinnelig lagt til i min gamle blogg den 15.09.09, men har blitt flyttet hit da jeg gikk over til blogspot)


Som den evinnelige bruktmarkeds-opptimisten som jeg er, så kikker jeg alltid ivrig etter skatter når jeg er rundt omkring. Og denne helgen var jeg i London hos en av mine beste venninner.


Vi dro en skikkelig 'turist' tur til Notting Hill og kikket i alle bodene og butikkene nedover hele gaten!!! Og her kan man virkelig bli ør i huet altså!! Ikke bare er det mye folk, men noen av disse 'markeds-plassene' under tak, har så smale ganger at man tror man har klaustrofobi :) og for en som ikke er så interessert i dingser som jeg er, syns jeg venninnen min gjorde en god jobb. Hun er ikke kjent for å være verdens mest tålmodige kvinne akkurat :)

Men av alle bodene, og brukt-butikkene, så kjøpte jeg bare 1 ting!!!! Og det er ikke fordi jeg ikke fant mye fint, men fordi det enten er for dyrt, eller så prøver jeg (for min samboers skyld) å ikke ta for mye nips med meg hjem... :) Jeg kunne jo egentlig gått berserk, men jeg klarte å holde meg :)

Men denne lille boksen kunne jeg ikke gå ifra :) Jeg har en liten mistanke om at den ikke er autentisk, men den ser så innmari sånn ut, at jeg tror kanskje den er det. Det er en sigarett-boks fra Amerika-Linje-båten mellom Amerika og Holland. Den er vel ikke større enn 10 cm i lengden, og ikke veldig dyp. Jeg tenkte jeg skulle ha den på komoden på soverommet til å ha øredobber i :)

Beklager litt dårlig bilde....Jeg skal få låne min kjæres speilreflex- kamera fremover, men vi må kjøpe nytt batteri til det før jeg kan bruke det. Det er mye gøyere når man kan ta ordentlige bilder :)


Apropos mine egne bilder; jeg var inne på NIB sin side her forleden, hvor de hadde en debatt om akkurat det. Jeg ante ikke at folk kunne låne andres bilder fra andres bogger jeg!!!! Jeg vet jeg er en blogg- grønnskolling, men jeg trodde det var ulovlig liksom. Jeg bruker kun mine egne bilder, som jeg har tatt selv. Forhåpentligvis blir de bedre etterhvert... ehem.....kremt ;)

Her er et lite still- leben på min komode på soverommet:


Her ser dere den lille amerika-boksen min også i nedre, vestre hjørne :) Komoden det står på er en komode-rekke fra vegg til vegg på soverommet vårt, som min kjære hadde satt opp som overaskelse til meg da vi ble sammen... et lite hint om at han ville jeg skulle flytte inn... ha ha...

Jeg hadde tidligere klaget på at jeg ' bodde i en koffert', siden jeg alltid bodde hos han, og ikke hadde noe sted å legge klær osv...
En dag da jeg kom 'hjem', hadde har montert komoder fra den ene veggen til den andre!!!! Han er så søt noen ganger!! Og han gjør sitt beste for å ikke irritere seg over alle prosjektene mine i stua, og på terrassen :) Ha ha... Stakkars :)

Ellers er fatet fra Bohus, glassflaskene fra Mols, og lysestakene fra Ikea. Smykkeskrinet kjøpte jeg på en av mine første Oslo- shopping-turer med min venninne fra Moss. Vi dro til Oslo for å shoppe, og da fant jeg dette skrinet i en Arts&Kraft butikk i Bogstadveien. Det er omtrent 5 år siden, da jeg har bodd i Oslo litt lengere enn det. En Sørlending i 'storbyen' ;) blunke blunke...

Alle disse stenene har jeg samlet på forskjellige strender når jeg har vært i syden :)
Jeg er for rastløs til å ligge å sole meg noen ganger, og da går jeg og plukker stein
i stedet. Og kofferten min har vært en smule tung ett par ganger.. hi hi...


Dere ser kanskje at på den ene litt 'gråere' stenen nederst til høyre på det venstre bildet, er det en 'A' ?


Det er forbokstaven i navnet til min kjære ;)

Herlig loppis-funn!

(dette innlegget ble lagt til i min gamle blogg den 15.10.09, men har blitt flyttet hit fordi jeg har byttet til blogspot)


Finnes det noe bedre enn å stå opp en tidlig høstmorgen for å dra på oppdagelsestur på loppemarked? Å vite at det er lørdag, og du har fri hele dagen ( og det er ikke alltid), og sola skinner, og det er bare å sette av sted? Jeg digger den følelsen. Og jeg var heldig denne gangen. Det er jo ikke alltid man finner skatter heller. Og som regel finner man ikke det man leter etter, men noe helt annet, som gjør at hele interiør- planen du hadde må forandres, for du har funnet en skatt som ikke ville kommet til sin rett uten at du gjør det. Dette er ikke lett i en leilighet på 63 kvm, med ett soverom!! Og spesielt ikke når man har en samboer som ikke er så interessert i å forandre ting i hjemmet. Han liker helst å ha det sånn som det er, og der jeg ser en skatt, ser han en gammel sliten stol..... ha ha :)Denne gangen dro jeg på loppis i Drammen, og se hva jeg fant!!Jeg fikk prutet den ned til 150 kr :) Jeg er ikke så dreven på disse tingene, så jeg vet ikke om det var en god pris, eller om jeg betalte for mye :) Men jeg syntes den var verdt det!! Bare sjekk den kule fargen!!!!Damn!!!!!!! :)

Nå står den på kjøkken-komoden, som blir mitt neste prosjekt.
Enten må jeg male den hvit, og skifte knotter, eller så må jeg finne en ny komode på et loppemarked og male den hvit :) Min komode faller nesten fra hverandre, så det er mulig jeg bytter den.

Nå til helgen får jeg faktisk min kjære samboer til å bli med meg på loppis!!! Helt utrolig!!! Håper jeg finner en komode til kjøkkenet, eller en tv-benk/komode :) Vi får bare vente å se....

Lille speil på veggen der....

( Dette innlegget ble lagt inn i en annen blogg den 14.10.2009, men er blitt flyttet hit, da jeg har gått over til blogspot)


Som dere har sett på mitt forrige innlegg, har jeg ikke akkurat mitt eget atelier, eller mitt eget verksted, til å grisle med alle de forskjellige prosjektene mine. Derfor var min kjære samboer veldig glad da jeg var inni min hekle-periode :) Da satt jeg stille i sofaen, og luktet ikke malingsfjerner!! ha hahaI dag har jeg malt om et speil jeg kjøpte for lenge siden, på bohus faktisk. Ikke så veldig spennende kanskje, men det var liksom for 'gult' til å henge på min hvite vegg :) så jeg gikk igang med å male, og krakelere og shabby-shiq'inere. Og Voila!!!!!
Desverre er ikke kameraet mitt så fryktelig bra, så detaljene kommer ikke så godt frem. Men det er blitt veldig hvitt, med litt grått her og der, og så er det krakelert, så det nesten kommer litt svart frem i krakeleringen.


Med andre ord...: mye bedre!!!!!


 
 
 

 
 
 
 
Stua har blitt mitt 'atelier'........ :)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detaljer: 
 
 
 

 
 
Bra eller hva....?Soverommet er prosjektet mitt nå, og jeg har lenge tenkt at jeg skulle fått malt dette speilet.


Og nå er det berre lekkert!!! :o)

I love loppis!!!

(Dette innlegget ble lagt inn i en annen blogg den 02.10.09, men er blitt flyttet hit, da jeg har gått over til Blogspot)


Sjekk de kule stolene jeg fikk for 100 kr på loppis!!


Jeg er jo kjent som en kreativ sjel, så jeg har allerede tatt fatt på de med malings-fjerner. Og under 4 lag med maling, fant jeg den orginale mint-grønne fargen som er så fin. Jeg skal ha stolene som nattbord på soverommet. Nå må jeg bare finne to kule lamper som passer til!!

Her er 'før' -bilder:


 
Stolene er i en forferdelig grønn farge ( i hvert fall hvis man lever med en hvit drøm, sånn som meg).
Og de er forholdsvis gamle tror jeg. Jeg møtte et gammelt ektepar på dette loppemarkedet, og de mente de kunne være bortimot 70- 80 år.. Aner ikke om de har rett...Ikke vet jeg, men en ting jeg vet, er at det er i hvert fall 4 lag med maling som skal AV!!!! :)

Her er et par bilder av den fine mint-grønne fargen under :) Så langt, har jeg bare fått av malingen på bena til den ene stolen. Og setet. Men den orginale mint fargen er slitt av på setet, så jeg
kom rett ned til treverket i stedet. Tror jeg får male litt her og der i samme farge,
så den ikke får et såå slitt look ;)


Sånn ser det ut på vår terasse når jeg setter i gang med prosjekter vi egentlig ikke har plass til at jeg holder på med ;)
Jeg gleder meg til å se når disse stolene blir ferdige. Men det begynner å bli kaldt ute, og mørkt....Og jeg har ikke noe sted å sitte inne mens jeg holder på. Så det er en liten sjangs for at jeg ikke blir ferdig før det er 'for sent'. Dvs at jeg må vente til det blir vår, med å gjøre de ferdig... Huff...Håper ikke det. Det er bare at jeg reiser mye i jobben min, og kommer ofte sent hjem fra kontoret, så det er så få sjangser man får til å pusse de opp. Ja ja.... ønsk meg lykke til!!!! :)

Blogg- grønnskolling :)

Jeg er en av verdens mange blogg-grønnskollinger, da jeg er ekstremt grønn på disse internett-greiene :)

Jeg prøvde meg på en blogg på blogg.no, men der kunne jeg ikke lage bloggen min sånn som jeg ville. Så derfor måtte det bli en ny blogg med blogspot i stedet.

Jeg tenkte veldig mye på hvilket navn jeg skulle ta. Men siden jeg verken bor i 'en hage' eller 'i svingen' eller i en villa i det hele tatt, så kunne jeg liksom ikke velge et sånn et fancy navn. Så tenkte jeg på hva jeg liker aller mest: og det er lyset, det hvite, det rene.....så jeg visste jeg måtte ha 'hvit' med i navnet. Og så er jeg veldig glad i blomster, og spesielt hvite liljer, så jeg tenkte det kunne passe. I tillegg er jeg liten..... ha ha :) dvs......jeg er kanskje ikke såå liten i str, men jeg føler meg som en veldig liten grønnskolling i denne store blogger-verdenen, så da endte jeg opp med Lille LiljeHvit :)

Jeg bor i en liten leilighet i Asker, og mitt prosjekt fra dag 1, har vært å gjøre denne leiligheten så hvit og lys som overhode mulig :)  Men da jeg har en samboer (verdens herligste), som ikke er så glad i å endre ting i hjemmet vårt sånn til stadighet, tar denne prosessen en smule lang tid... :) ha ha... Men er det ikke det som er meningen da? At man gjør litt her...og litt der..... og har en 'ongoing' prosess? Det er det jeg liker i hvert fall. Jeg liker å gå på loppemarked, og finne skatter. Skatter som gir akkurat vår lille leilighet en sjel, og en personlighet. Og JA, jeg må inngå noen kompromisser med min kjære.... men som regel får jeg det som jeg vil......sånn etter hvert ;)

Så velkommen inn i min verden av interiør og mildt kaos :)