torsdag 19. november 2009

Noen som gleder seg til jul?

JAAAAAA!!!!.....jeg vet ikke om jeg har nevnt det...men jeg gleder meg til jul!! :) Veldig!!! Det eneste skåret i gleden, er at jeg ikke skal være sammen med min kjære denne julen. Han drar til Bergen, hjem til ho mor. Og jeg drar til Kr.sand......hjem til min mor ;) hi hi...

Men det er noe jeg har valgt selv desverre.... for jeg er så veldig opptatt av tradisjoner, og tror ikke jeg kunne klart en jul uten de :) Det er akkurat som om det ikke hadde blitt noen jul da....Er det noen som føler det samme som meg?

Kanskje det er flere der ute som også er opptatt av tradisjoner..? I så fall blir jeg veldig glad hvis noen vil tipse meg om hva slags koselige tradisjoner dere har.

Jeg er i hvert fall avhengig av Christiansands Bryggeri julebrus....hvis det er noen som enda ikke har fått med seg det...fnis.... Og så pleier min mor og jeg å lage hjemmelaget julemarsipan, dyppet i sjokolade med valnøtt på toppen...Mmmmmmm....Den beste marsipanen som finnes!! Og derfor er en av mine juletradisjoner, å sitte i pysjen, på sofaen i stua, med Tre nøtter til askepott på tv'en, og sammen med julemarsipanen, et stooort glass med julebrus...  Det blir ikke jul uten :)


Fra Tre nøtter til Askepott


Ellers så spiser vi grøt sånn i 14 tiden, og så drar vi i kirken til julegudstjeneste... det er vel kanskje den eneste gangen jeg er i kirken i året, men det hører liksom med syns jeg :) Selv om jeg kveler noen gjesp i løpet av gudstjenesten da....hyssj...ikke si det for høyt.... ;)

Vi spiser pinnekjøtt og kålerabistappe litt senere på kvelden, og så åpner vi gavene. Og siden vi er så stappmette etter pinnekjøttet, så spiser vi desserten riskrem når vi har åpnet gavene...


Apropos gaver...har dere sett denne nydelige serviettholderen? Jeg har vist den før, men den er bare så nydelig. Jeg fikk den i gave fra en av mine venninner på jente-julebordet :)
Den står på hedersplassen i stua...Tusen takk R for den nydelige gaven!!

Og for flere bilder fra julebordet, klikk HER

Og takk til dere alle som titter innom bloggen min. Det er så hyggelig!!


Klem fra  

2 kommentarer:

Anne sa...

Hei hei.
Så flott blogg du har:)
Nyyydeleg det teppe du har laga.
Eg har mange juletradisjonar, og det blir ikkje jul utan familien, nei:)
Ha ein herleg kveld!
Klem Anne

Trultemor sa...

Jepp, gleder meg til jul!
Før vi fikk barn og første året vi hadde barn...så feiret vi faktisk jul hver for oss.
Men så er det bare å hoppe i det og skape egne tradisjoner:)Familiene våre bor jo like i nærheten, så har har jeg ordnet en 3årssyklus. Ifjor var alle hos oss (foreldre + hans brror/sambo) i år skal vi vøre hos foreldrene mine, neste år blir det hos foreldrene hans.

Vil ikke si vi har noen spesielle tradisjoner. Men jeg er iallefall veldig glad når jeg får sjansen til å se "Tre nøtter til Askepott":))

Jula begynner kl 17..så spiser vi pinnekjøtt ca 1t senere. og så er det timesvis med pakkeåpning...og kos:)